Egy szív az otthonért – Vízió Vasárnap 2022

Egy szív az otthonért – Vízió Vasárnap 2022

Egy szív az otthonért – Vízió Vasárnap 2022 1024 683 Demény Géza

Tanítás jegyzete

János 6:1-13
Jézus ezután elment a Galileai-tó Tibériás-tó másik oldalára. Nagy tömeg követte, mert látták a csodákat, ahogyan a betegeket meggyógyította. Jézus felment a hegyoldalra, és a tanítványaival együtt letelepedett. Ekkor már közel volt a páska, a zsidók nagy ünnepe.
Amikor Jézus körülnézett és látta, hogy mekkora tömeg közeledik feléjük, megkérdezte Fülöptől: „Honnan vegyünk annyi kenyeret, hogy mindannyian ehessenek?” Csak próbára akarta tenni, mert ő maga jól tudta, mire készül. Fülöp ezt felelte: „Ha kétszáz ezüstpénzért vennénk kenyeret, akkor is csak egy falat jutna mindegyiküknek!”
Egy másik tanítvány, András — Simon Péter testvére — ezt mondta Jézusnak: „Van itt egy kisfiú, aki hozott magával öt árpakenyeret és két halat, de mi az egy ekkora tömegnek?” Jézus ekkor azt mondta a tanítványoknak: „Ültessétek le őket!” Nagy fű nőtt azon a helyen, s az emberek leültek a fűbe. A tömegben csak a férfiak lehettek vagy ötezren. Ezután Jézus kezébe vette a kenyereket, hálát adott Istennek, és szétosztotta azok közt, akik ott ültek. Adott nekik a halakból is, amennyit csak kértek. Amikor már mindenki jóllakott, azt mondta a tanítványoknak: „Gyűjtsétek össze, ami megmaradt, hogy semmi se vesszen kárba!” Össze is szedtek mindent, és tizenkét kosarat töltöttek meg a darabokkal, amelyek az öt árpakenyérből maradtak.

Mk 6:34
Amikor Jézus partra szállt, látta az összegyűlt sokaságot, és megsajnálja őket, mert olyanok voltak, mint a pasztor nélküli nyáj. Tanítani kezdte őket sok mindenre.

Mk 6:38
Most hány kenyeretek van?

1. Legyen a legnagyobb vágyad, hogy Jézus közelében legyél!

Amikor az az elsődleges célod, hogy Jézus közelében akarsz lenni, Ő gondoskodni fog a többi szükségedről is.

2. Add oda Istennek amid van!

Amikor átlagos emberek belerakják azt, amit Isten a kezükbe helyezett, csodák történnek.

3. Hálával várd, ahogy Isten csodát fog tenni az életedben!

4. Több, mint elég

Amikor odaadod Istennek, amit tudsz, Isten többet ad vissza, mint amit adtál neki.

2 Korintusi 9:8
Mert Isten hatalma több mint elégséges arra, hogy minden kegyelmét bőségesen rátok árassza — s ezáltal minden körülmények között mindent bőségesen és folyamatosan megkaptok, amire csak szükségetek van. Sőt még azon felül is, hogy bőségesen legyen módotok mindenféle jótettre.

Nem arról szól, hogy mindenki ugyanannyit ad, hanem hogy mindenki ugyanakkora áldozatot hoz.

Demény Géza

Gyülekezetünk pásztora. Szenvedélyes, erőteljes üzeneteivel minden héten inspirál mindannyiunkat, hogy a következő szintre lépjünk.

Összes tanítás tőle:Demény Géza

    Szeretném elhozni a gyermekemet egyik vasárnap a Szuperhősök (3-12) gyerekprogramraSzeretnék részt venni egy Extrém Generáció ifi (13-18 korosztály) programonSzeretnék részt venni egy vasárnapi istentiszteleten

      Szeretném elhozni a gyermekemet egyik vasárnap a Szuperhősök (3-12) gyerekprogramraSzeretnék részt venni egy Extrém Generáció ifi (13-18 korosztály) programonSzeretnék részt venni egy vasárnapi istentiszteleten

      Send this to a friend