Az alázatos szív jellemvonásai 2.

Az alázatos szív jellemvonásai 2.

Az alázatos szív jellemvonásai 2.1024683Demény Géza

Tanítás jegyzete

1. Segítséget kér, amikor szükségben van.
2. Gyorsan megbocsát, nehéz megbántani, Istenre vár, hogy igazolja

Kolosséiakhoz 3:13 Hungarian Bible: Easy-to-Read Version (ERV-HU)
13 Viseljétek hát el egymást, és bocsássatok meg egymásnak, ha valami panaszotok lenne a másikra! Ahogyan az Úr megbocsátott nektek, ti is úgy bocsássatok meg egymásnak!

Galatákhoz 6:1 Hungarian Bible: Easy-to-Read Version (ERV-HU)
Segítsetek egymásnak!
6 Testvéreim, előfordulhat, hogy valaki közületek valamiben vétkezik. Az ilyen testvért gyengéden és szelíden azok igazítsák helyre, akik a Szent Szellem szerint élnek! De ők is vigyázzanak magukra, nehogy ugyanabba a kísértésbe essenek!

Galatákhoz 6:2-3 Hungarian Bible: Easy-to-Read Version (ERV-HU)
2 Segítsetek egymásnak a terhek hordozásában (viseljétek el egymás zavaró jellembeli hibáit) — így engedelmeskedjetek Krisztus törvényének (ami nem más, mint a szeretet törvénye). 3 Ha valaki nem akar másoknak segíteni, mert olyan fontosnak tartja magát, akkor valójában senki, és csak magát csapja be.

3. Békét teremt, szereti a békét, élvezi a békét

Filippiekhez 2:2 Hungarian Bible: Easy-to-Read Version (ERV-HU)
2 Ha igen, akkor tegyétek meg, amire kérlek titeket, hogy az örömömnek ne maradjon semmi híja! Hozzátok összhangba egymással a gondolkozásotokat, és ugyanazzal az isteni szeretettel szeressétek egymást! Éljetek teljes egyetértésben, és ugyanarra a célra törekedjetek!

Rómaiakhoz 12:16 Hungarian Bible: Easy-to-Read Version (ERV-HU)
16 Éljetek egyetértésben és összhangban egymással! Ne legyetek büszkék, hanem az egyszerű emberekkel vállaljatok közösséget! Ne becsüljétek túl magatokat!

4. Ellenkezés nélkül hajlandó elismerni a gyengeségeit. Védekezés nélkül elfogadja a korrekciót.

Máté 16:13-19Máté 16:20-22Máté 16:23Lukács 22:31-32

Lukács 22:33-35Lukács 22:31-34Dániel 4:31-37

Demény Géza

Demény Géza

Gyülekezetünk pásztora. Szenvedélyes, erőteljes üzeneteivel minden héten inspirál mindannyiunkat, hogy a következő szintre lépjünk.

Összes tanítás tőle:Demény Géza
Ha ez a tanítás szólt hozzád

    Szeretném jobban megismerni JézustSzeretném jobban megismerni a KKE gyülekezetet.Szeretnék kapcsolódni egy házi csoporthoz és megismerni másokat a közösségből


      Szeretném jobban megismerni JézustSzeretném jobban megismerni a KKE gyülekezetet.Szeretnék kapcsolódni egy házi csoporthoz és megismerni másokat a közösségből


        Send this to a friend