Az önfegyelem egy jó barát

Az önfegyelem egy jó barát

Az önfegyelem egy jó barát 1024 683 Demény Géza

Tanítás jegyzete

Az egyik kulcs, hogy ki tudjon nyílni Isten által belénk helyezett potenciál, talentum, ajándék: a következetesség. A következetességhez viszont önfegyelemre van szükség.

Minden nap lesz olyan dolog, amit meg szeretnél tenni, de nem teheted meg, és lesz olyan dolog, amit nem szeretnél megtenni, de meg kell tenned.

Önfegyelem a Szent Szellem gyümölcse:

Galatákhoz 5:22-23a Hungarian Bible: Easy-to-Read Version (ERV-HU)
22 A Szent Szellem pedig ezeket teremti meg bennünk: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség (kedvesség), jóság, hűség, 23 szelídség és önuralom.

Önuralom = egy szellemi izom, minél többet használod, annál erősebb lesz.

1 Péter 1:5
Ezért hát ti is teljes erővel (erőfeszítéssel) törekedjetek arra, hogy a hiteteket egészítsétek ki elsőként jósággal és tisztességgel, azután a tisztességet helyes ismeretekkel és tudással, 6 továbbá mértékletességgel (önfegyelemmel), állhatatossággal és türelemmel, majd istenfélő magatartással, 7 s azonfelül a testvéreitek iránti kedvességgel és jóindulattal, végül az isteni szeretettel is. 8 Ha mindezek megvannak, és egyre erősödnek bennetek, akkor Urunk, Jézus Krisztus mélyebb megismerése egyúttal tevékeny és eredményes életre is elvezet majd benneteket, amely jó gyümölcsöket fog teremni.

“Állhatatos” = akkor is ragaszkodsz valamihez, amikor nehézzé válik

Példabeszédek 16:32 Hungarian Bible: Easy-to-Read Version (ERV-HU)
Többet ér a türelmes kitartás, mint a nagy hősiesség, és az önuralom, mint a hadi sikerek.

A legerősebb ember a világon az, aki önmagát tudja irányítani.

Zsidókhoz 12:11 Hungarian Bible: Easy-to-Read Version (ERV-HU)
11 A fegyelmezés, meg a fenyítés egyáltalán nem kellemes, amikor el kell szenvednünk, inkább fájdalmas és szomorúságot okoz! Később mégis igazságosságot és békességet eredményez annak az életében, aki a fegyelmezés által megedződött.

Az adott pillanatban az önfegyelem sosem kellemes, de később meglátod a gyümölcsét.

Sok ember úgy él, mintha nem lenne holnap, nem gondolnak a holnapra, de a holnap mindig eljön. Ha nem a helyes dolgot teszed ma, nem lesz kellemes a holnap.

Kétféle ember van Isten országában: szerencsejátékosok és befektetők
Demény Géza

Demény Géza

Gyülekezetünk pásztora. Szenvedélyes, erőteljes üzeneteivel minden héten inspirál mindannyiunkat, hogy a következő szintre lépjünk.

Összes tanítás tőle:Demény Géza
Ha ez a tanítás szólt hozzád

Szeretném jobban megismerni JézustSzeretném jobban megismerni a KKE gyülekezetet.Szeretnék kapcsolódni egy házi csoporthoz és megismerni másokat a közösségből


Szeretném jobban megismerni JézustSzeretném jobban megismerni a KKE gyülekezetet.Szeretnék kapcsolódni egy házi csoporthoz és megismerni másokat a közösségből


    Send this to a friend