Út a csodához

Út a csodához

Út a csodához1024683Demény Zsanett

Tanítás jegyzete

Józsué 3:1-5
Józsué és az egész nép korán reggel tábort bontott, és elindultak Sittímből a Jordánhoz.
Amikor odaértek, letáboroztak, és az átkelésig ott is maradtak. 2 Három nap múlva a vezetők végigmentek a táboron, 3 és kihirdették:
„Készüljetek föl! Amikor látjátok, hogy a papok felveszik Istenünk, az Örökkévaló Szövetségládáját, és elindulnak vele, akkor ti is induljatok el, és menjetek utána!
4 De vigyázzatok! Hagyjatok mintegy 2 000 könyök távolságot a Szövetségláda és magatok között!
Ne menjetek ennél közelebb hozzá! Ezen az úton még nem jártatok soha, de csak kövessétek a Szövetségládát, majd az vezet benneteket!”
5 Józsué ezt parancsolta a népnek: „Még ma szenteljétek meg magatokat, mert holnap az Örökkévaló csodákat tesz közöttünk!

· Készüljetek fel! = állj készen Isten jelenlétére, hogy szóljon hozzád

· Ezen az úton még nem jártatok soha! Isten olyan dolgokat fog tenni közöttünk, amiket még nem tapasztaltunk meg soha

· Még ma szenteljétek meg magatokat, mert holnap Isten csodákat tesz közöttünk.

· Megszentelni = nincs kompromisszum

Máté 5:17-19 – 17
Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem a Mózesi Törvényt, vagy a próféták tanítását! Ellenkezőleg, azért jöttem, hogy beteljesítsem! 18 Igazán mondom nektek: amíg az Ég és a Föld létezik, a Törvényből egyetlen betű vagy pont sem veszíti el érvényességét, amíg mind be nem teljesedik. 19 Ha valaki nem tart fontosnak akár csak egyet is a Törvény parancsai közül, és nem engedelmeskedik annak, sőt, még a többieket is erre tanítja, az lesz a legkisebb Isten Királyságában. Aki viszont megtartja a Törvény parancsait, és erre tanítja a többieket is, az nagy lesz Isten Királyságában.

Józsué 7:11-13
Vétkezett ellenem Izráel: nem tartották meg a szövetséget, amelyet parancsoltam nekik!
Elvettek a nekem szentelt dolgokból, és eldugták azt a maguk holmija közé. Loptak és eltitkolták.
12 Emiatt Izráel népe átok alá került, s ezért szenvedtek vereséget, és ezért futamodtak meg ellenségeikt elől. Nem leszek többé veletek, ha ki nem irtjátok magatok közül mindazt,
ami átkozott. 13 Fogj hozzá, tisztítsd meg és szenteld meg a népet! Ezt mondd nekik: »Holnapig szenteljétek meg magatokat! Azt üzeni nektek Izráel Istene, az Örökkévaló,
hogy átkozott dolgok vannak közöttetek! Nem győzhetitek le ellenségeiteket, amíg ki nem irtjátok magatok közül azokat a dolgokat, amelyeket az Örökkévaló elpusztítani rendelt.”

Amíg nem teszem meg azt, amit Isten kér tőlem és nem engedelmeskedek az Ő Igéjének, nem fogok csatákat megnyerni.

Amíg elfogadom helyesnek azt, ami helytelen, amíg igaznak mondom a bűnt, ha Isten kér valamit, hogy engedd el és nem engedjük el addig Isten nem tud csodát tenni az életemben.

Demény Zsanett

Demény Zsanett

Gyülekezetünk pásztor-felesége. Isten fantasztikusan megáldotta szellemi érzékenységgel és képességgel, hogy tovább adja gyülekezetünk számára Isten üzenetét.

Összes tanítás tőle:Demény Zsanett
Ha ez a tanítás szólt hozzád

    Szeretném jobban megismerni JézustSzeretném jobban megismerni a KKE gyülekezetet.Szeretnék kapcsolódni egy házi csoporthoz és megismerni másokat a közösségből


      Szeretném jobban megismerni JézustSzeretném jobban megismerni a KKE gyülekezetet.Szeretnék kapcsolódni egy házi csoporthoz és megismerni másokat a közösségből


        Send this to a friend