Egy Szív az Otthonért 2023 – A csoda titokzatossága

Egy Szív az Otthonért 2023 – A csoda titokzatossága

Egy Szív az Otthonért 2023 – A csoda titokzatossága 1024 548 Demény Géza

Tanítás jegyzete

Apostolok 2:43-47 Hungarian Bible: Easy-to-Read Version
A jeruzsálemi közösség élete
43 Az apostolok által sok jel és csoda történt, ezért mindenkiben Isten iránti félelem és tisztelet támadt. 44 A hívők egy akaraton voltak, és amijük csak volt, mindent közösnek tekintettek. 45 Akiknek valami vagyonuk volt, eladták, és az árát szétosztották a testvérek között. Mindenkinek annyit adtak, amennyire szüksége volt. 46 Napról napra rendszeresen összegyűltek a Templomban. Otthonaikban megtörték a kenyeret, őszinte szívvel és boldog örömmel együtt ettek, és 47 dicsérték Istent. Még azok is kedvelték őket, akik nem tartoztak közéjük. Az Úr pedig napról napra gyarapította a csoportot olyanokkal, akik üdvösségre jutottak, és csatlakoztak hozzájuk.

Az adakozásunk és nagylelkűségünk közvetlen kapcsolatban van a Szent Szellem kiáradásával

Az életem minden területén bízhatok Istenben

János 6:1-13 Hungarian Bible: Easy-to-Read Version
Jézus enni ad több, mint ötezer embernek
6 Jézus ezután elment a Galileai-tó (Tibériás-tó) másik oldalára. 2 Nagy tömeg követte, mert látták a csodákat, ahogyan a betegeket meggyógyította. 3 Jézus felment a hegyoldalra, és a tanítványaival együtt letelepedett. 4 Ekkor már közel volt a páska, a zsidók nagy ünnepe.
5 Amikor Jézus körülnézett és látta, hogy mekkora tömeg közeledik feléjük, megkérdezte Fülöptől: „Honnan vegyünk annyi kenyeret, hogy mindannyian ehessenek?” 6 Csak próbára akarta tenni, mert ő maga jól tudta, mire készül. 7 Fülöp ezt felelte: „Ha kétszáz ezüstpénzért vennénk kenyeret, akkor is csak egy falat jutna mindegyiküknek!”
8 Egy másik tanítvány, András — Simon Péter testvére — ezt mondta Jézusnak: 9 „Van itt egy kisfiú, aki hozott magával öt árpakenyeret és két halat, de mi az egy ekkora tömegnek?”
10 Jézus ekkor azt mondta a tanítványoknak: „Ültessétek le őket!” Nagy fű nőtt azon a helyen, s az emberek leültek a fűbe. A tömegben csak a férfiak lehettek vagy ötezren. 11 Ezután Jézus kezébe vette a kenyereket, hálát adott Istennek, és szétosztotta azok közt, akik ott ültek. Adott nekik a halakból is, amennyit csak kértek.
12 Amikor már mindenki jóllakott, azt mondta a tanítványoknak: „Gyűjtsétek össze, ami megmaradt, hogy semmi se vesszen kárba!” 13 Össze is szedtek mindent, és tizenkét kosarat töltöttek meg a darabokkal, amelyek az öt árpakenyérből maradtak.

“Újrapozícionálni Jézust és az Ő Egyházát Európában, felépítve egy nagy és egészséges, Krisztus-központú, Biblia-alapú gyülekezetet Székesfehérvár és Budapest szívében, amely megváltoztatja az emberek gondolkozásmódját és képessé teszi őket, hogy vezessék és befolyásolják életük minden területét!”

– Jézus csodái mindig egy valamilyen emberi szükséggel voltak kapcsolatban

– A “lehetetlen” az a hely, ahol Isten a természetfeletti dolgokat cselekszi

– A “szükség” a csoda születési helye

Máté 25:40 Hungarian Bible: Easy-to-Read Version
40 Akkor a király így válaszol majd: »Igazán mondom nektek: amikor segítettetek a testvéreimnek — akár a legkisebbnek is —, akkor nekem segítettetek.«

A megsokszorozódás csodája az adakozásban történt

1 Mózes 22:17 Hungarian Bible: Easy-to-Read Version
17 hogy gazdagon és bőségesen megáldalak, utódaidat[a] megsokasítom és megszaporítom, mint égen a csillagokat, és mint tenger partján a homokot.

– Milyen messze fog eljutni az a kicsi, amid van és aki vagy, amikor odaadod Jézusnak?

– Helyezd Isten kezébe, és ez meg fogja nyitni a természetfelettit!

– Üresen jöttem, csordultig telve mentem el

Demény Géza

Gyülekezetünk pásztora. Szenvedélyes, erőteljes üzeneteivel minden héten inspirál mindannyiunkat, hogy a következő szintre lépjünk.

Összes tanítás tőle:Demény Géza

    Szeretném elhozni a gyermekemet egyik vasárnap a Szuperhősök (3-12) gyerekprogramraSzeretnék részt venni egy Extrém Generáció ifi (13-18 korosztály) programonSzeretnék részt venni egy vasárnapi istentiszteleten

      Szeretném elhozni a gyermekemet egyik vasárnap a Szuperhősök (3-12) gyerekprogramraSzeretnék részt venni egy Extrém Generáció ifi (13-18 korosztály) programonSzeretnék részt venni egy vasárnapi istentiszteleten

      Send this to a friend