Anyák Napja: Add tovább Isten szeretetét!

Anyák Napja: Add tovább Isten szeretetét!

Anyák Napja: Add tovább Isten szeretetét!1024683Demény Zsanett

Tanítás jegyzete

Minden keresztény emberben ott van valami, amit könnyen és tiszta szívből át tud adni másoknak minden egyes nap. Ez az isteni szeretet. Ez az, ami teljessé tesz és ami a legerősebb fegyver a kezünkben. Ez ugyanakkor a legnagyobb felelősség is, hogy megfelelően képviseljük bárhová is megyünk.

Bevezetés:

Az elmúlt héten a következetesség kapcsán Géza beszélt 3 dologról, amit minden nap érdemes megtennünk ahhoz, hogy növekedjen az életünk.

 1. Minden nap tölts időt Istennel!
 2. Minden nap foglalkozz az ajándékaiddal, fektess magadba!
 3. Minden nap adj tovább valakinek valamit, amit már megtapasztaltál Istenből!

Hogyan adjam tovább azt, ami nekem van? Mi van egyáltalán a kezemben?
Isteni szeretet

Isteni szeretet:
 • Szívből fakad

Máté 6:19-23
21 Mert ahol az értékeid vannak, oda húz a szíved. 22 Egész lényedet a tekinteted világítja meg. Ezért, ha jóindulattal és adakozásra készen tekintesz az emberekre, akkor egész lényedet elárasztja a világosság. 23 Ha viszont önző és zsugori módon nézel rájuk, akkor egész lényed elsötétül. Ha pedig a tekinteted, vagyis a mécsesed elsötétül, akkor valóban nagy sötétségbe kerültél!”

 • Autentikus:

1Kor. 13:1-3
Ha képes vagyok emberek vagy angyalok nyelvén beszélni, de isteni szeretet nincs bennem, olyan leszek, mint egy zajos cintányér, vagy egy zörgő cimbalom. 2 Ha megkaptam a prófétálás ajándékát, ha ismerek minden titkos igazságot, ha minden tudás a birtokomban is van, ha olyan erős hitem van, hogy hegyeket is elmozdítok vele, de nincs bennem isteni szeretet, semmi vagyok! 3 Ha minden vagyonomat elosztom a szegények között, ha a testemet feláldozom, hogy tűzben égjen el, de isteni szeretet nincs bennem, semmit nem érek el vele.

 • Tökéletes és egész

1Kor. 13:4-7
Az isteni szeretet türelmes és jóságos. Ez a szeretet nem féltékeny, nem irigy, nem dicsekszik, nem büszke, 5 nem viselkedik gorombán, nem a maga hasznát keresi, nem lesz indulatos, nem tartja számon, ha valaki rosszul bánik vele, 6 nem örül az igazságtalanságnak, de együtt örül az igazsággal. 7 Az isteni szeretet mindent eltűr, mindig hisz, mindig remél, mindenben kitart.

 • Állandó

1Kor. 13:8-10
8 Ez a szeretet soha nem fogy el. Elmúlik a prófétálás, elmúlik a nyelveken szólás, elmúlik minden tudás. 9 Mert töredékesek az ismereteink és a prófétálásunk is. 10 Amikor azonban eljön a teljesség, a töredékes feleslegessé válik.

Édesanyáknak:

Mi a te szereteted forrása? Ismered-e Jézust aki a szeretet forrása?

Felejtsük el, hogy hány éves a gyermeked. Mire van szüksége egy gyermeknek?

 • Stabilitás
 • Egy példa, akire felnézhetnek

Vízió: neveld fel úgy a gyermeked, hogy tőled függetlenné váljon, de Isten függővé

Demény Zsanett

Demény Zsanett

Gyülekezetünk pásztor-felesége. Isten fantasztikusan megáldotta szellemi érzékenységgel és képességgel, hogy tovább adja gyülekezetünk számára Isten üzenetét.

Összes tanítás tőle:Demény Zsanett
Ha ez a tanítás szólt hozzád

  Szeretném jobban megismerni JézustSzeretném jobban megismerni a KKE gyülekezetet.Szeretnék kapcsolódni egy házi csoporthoz és megismerni másokat a közösségből


   Szeretném jobban megismerni JézustSzeretném jobban megismerni a KKE gyülekezetet.Szeretnék kapcsolódni egy házi csoporthoz és megismerni másokat a közösségből


    Send this to a friend