Húsvét: Újítsd meg az életed!

Húsvét: Újítsd meg az életed!

Húsvét: Újítsd meg az életed! 1024 683 Demény Géza

Tanítás jegyzete

A húsvét a megújulásról szól.

“Megújul” szó jelentése = Egészen újszerűként hat a megjelenése, jellege, működése

Bármilyen állapotban is van az életünk, Isten képes újjátenni. Bármiből újat tud varázsolni Isten.

2 Korintusi 5:17 Hungarian Bible: Easy-to-Read Version (ERV-HU)
17 Így hát, ha valaki Krisztussal egyesült, akkor új teremtménnyé lett! Ami benne régi volt, elmúlt, ő pedig minden tekintetben újjá lett!

Első dolog, amit fontos megértened: egyedül nem tudsz megújulni. Ezt a fajta változást nem tudod te magad elvégezni magadban, szükséged van Istenre!

Titushoz 3:4-6 Hungarian Bible: Easy-to-Read Version (ERV-HU)
4 Amikor azonban megmentő Istenünk jósága és irántunk való szeretete megjelent, 5 akkor minket is megmentett. De nem azok miatt, amiket mi tettünk, hogy Isten számára elfogadhatóak legyünk, hanem mert megkönyörült rajtunk. Megmentett (megtisztított) bennünket az újjászületés „fürdője” által, és megújított a Szent Szellem segítségével. 6 Isten bőségesen ránk árasztotta a Szent Szellemet — Megmentőnk, Jézus Krisztus közreműködésével.

Húsvét üzenet erről szól, Jézus meghalt, vére azért folyt ki a kereszten, hogy ezzel megtisztítson. Ha szeretnél megújulni, meg kell engednek Krisztusnak, hogy bejöjjön az életedbe és kitakarítson ott mindent.

A megújulás az újjászületéssel kezdődik.

János 3:5 (Egyszerű fordítás):
„Jézus pedig így válaszolt: Igazán mondom neked, ha valaki nem születik újjá, nem láthatja meg Isten Királyságát.’”

Római levél 10:9-10 (Egyszerű fordítás):
„Ha tehát kimondod és elismered, hogy Jézus az Úr, és szívedben hiszed, hogy Isten feltámasztotta őt a halálból, akkor megmenekülsz. Mert a szívünkkel hiszünk, hogy Isten számára elfogadhatók legyünk, és a szánkkal mondjuk el másoknak, amit hiszünk, hogy megmeneküljünk.

Amikor újjászületünk, megtérünk Isten Szellemétől, a szellemünk regenerálódik, életre kel, ami azt jelenti: alakul, épül, újjá formálódik, magasabb szintre lép. Teljesen új teremtényekké válunk.

1 korinthusiakhoz 6:17 (Egyszerű fordítás):
„Aki azonban az Úrral egyesül és örökre hozzá kapcsolódik, annak a szelleme egyesül az Úr Szellemével.”

Ha azt akarod, hogy megváltozzon, megújuljon az életed, neked kell megváltoznod!

Demény Géza

Gyülekezetünk pásztora. Szenvedélyes, erőteljes üzeneteivel minden héten inspirál mindannyiunkat, hogy a következő szintre lépjünk.

Összes tanítás tőle:Demény Géza

    Szeretném elhozni a gyermekemet egyik vasárnap a Szuperhősök (3-12) gyerekprogramraSzeretnék részt venni egy Extrém Generáció ifi (13-18 korosztály) programonSzeretnék részt venni egy vasárnapi istentiszteleten

      Szeretném elhozni a gyermekemet egyik vasárnap a Szuperhősök (3-12) gyerekprogramraSzeretnék részt venni egy Extrém Generáció ifi (13-18 korosztály) programonSzeretnék részt venni egy vasárnapi istentiszteleten

      Send this to a friend