Jellemformáló időszakok

Jellemformáló időszakok

Jellemformáló időszakok 1024 683 Demény Géza

Tanítás jegyzete

Annak érdekében, hogy Isten oda tudja nekünk adni az újat, engednünk kell, hogy Isten megújítson bennünket. Isten ezeket nem fogja odaadni idő előtt, mert akkor szétfolyna. Úgy, mint amikor az új bort, régi tömlőbe rakják. Istennek nem csak az a fontos, hogy megkapjuk az új áldásokat, hanem meg is tudjuk tartani. Ehhez viszont sokszor keresztül kell, hogy vigyen bennünket egy jellemformáló időszakon, hogy készen álljunk az Ő áldásaira.

Mt 19:16

Néha nem azt fogjuk kapni válaszul Istentől, amit szeretnénk hallani, hanem amit kell hallanunk.

Minden esetben ahhoz, hogy kapj valamit újat Istentől, el is kell engedned valamit.

Istent jobban érdekli hogy kivé válsz, mint hogy mit kapsz meg ezen a földön. Istennek a karakter a legfontosabb. Ettől a fiataltól azért kérte Jézus, hogy ossza szét a vagyonát, mert látta, hogy egy egészségtelen kötődés van a szívében a pénz felé. Jézus a szívedet akarja, nem csupán a tetteidet.

1 Mózes 37
3 Izráel (Jákob) már öreg volt, amikor József született, emiatt a gyermekei közül őt szerette a legjobban, és szép színes ruhát csináltatott neki. 4 A testvérei látták, hogy Jákób jobban szereti Józsefet, mint őket, emiatt annyira megharagudtak Józsefre, hogy már békességgel köszönni sem tudtak neki.

Ne kényeztesd el a gyermekedet!

5 Történt egyszer, hogy József különös álmot látott, amelyet elmesélt testvéreinek, akik még inkább meggyűlölték emiatt. 6 Ezt mondta nekik: „Figyeljetek ide, mit álmodtam! 7 Aratáskor együtt dolgoztunk a mezőn: kévékbe kötöttük a levágott gabonát. Lám, egyszer csak az én kévém fölkelt, és egyenesen megállt! S azok a kévék, amelyeket ti kötöttetek, odagyűltek az én kévém köré, és földig hajoltak előtte!”

8 A testvérei így válaszoltak: „Mit képzelsz, te leszel a király fölöttünk? Majd bizony még uralkodni fogsz rajtunk!” Álmai és szavai miatt még inkább haragudtak rá.
9 József azonban ismét álmot látott, és azt is elmondta testvéreinek: „Megint álmot láttam. Képzeljétek, a nap és a hold, meg tizenegy csillag odajött hozzám, és földig hajoltak előttem.”

Példabeszédek 23:13-14 Hungarian Bible: Easy-to-Read Version (ERV-HU)
Fegyelmezd meg a gyermeket, ha szükséges! Még ha meg is kell fenyítened, nem hal bele.
Lehet, hogy a haláltól mented meg, ha megvesszőzöd!

1 Mózes 37:18-

Minden nagy ember a Bibliában, mielőtt megkapta volna azt az áldást és elhívást, amit Isten tartogatott számára, keresztül kellett hogy menjen egy jellemformáló időszakon. Józsefnek ez az időszak 13 év börtön volt.

Kulcs: József Isten keze alatt maradt. Nem lázad fel Isten ellen, nem fordított hátat neki, nem futott el, engedte hogy Isten formálja és használja.

Ahogy viselkedsz és reagálsz a nehéz időszakok alatt, ez fogja meghatározni, hogy mikor és hogyan fogsz kijönni belőlük.

Demény Géza

Gyülekezetünk pásztora. Szenvedélyes, erőteljes üzeneteivel minden héten inspirál mindannyiunkat, hogy a következő szintre lépjünk.

Összes tanítás tőle:Demény Géza

    Szeretném elhozni a gyermekemet egyik vasárnap a Szuperhősök (3-12) gyerekprogramraSzeretnék részt venni egy Extrém Generáció ifi (13-18 korosztály) programonSzeretnék részt venni egy vasárnapi istentiszteleten

      Szeretném elhozni a gyermekemet egyik vasárnap a Szuperhősök (3-12) gyerekprogramraSzeretnék részt venni egy Extrém Generáció ifi (13-18 korosztály) programonSzeretnék részt venni egy vasárnapi istentiszteleten

      Send this to a friend