Gyülekezeti struktúra (1. rész)

Gyülekezeti struktúra (1. rész)

Gyülekezeti struktúra (1. rész) 1024 683 Demény Géza

Tanítás jegyzete

Mi tesz minket egy családdá?

1. Az üdvösségünk
2. A víziónk
3. A stratégiánk
4. A struktúránk

1 Korintusi 14:33 Hungarian Bible: Easy-to-Read Version
33 Hiszen Isten nem a rendetlenség, hanem a békesség Istene. Így van ez Isten népének minden helyi gyülekezetében.

1. A gyülekezet egy közösség

Apostolok 2:42 Hungarian Bible: Easy-to-Read Version
42 Ezek kitartóan foglalkoztak az apostolok tanításával, részt vettek a közösségben és a kenyér megtörésében, és együtt imádkoztak.

Efézusiakhoz 4:3 Hungarian Bible: Easy-to-Read Version
3 A Szent Szellem a békesség kötelével vesz körül — így egyesít benneteket. Ezért minden igyekezettel arra törekedjetek, hogy őrizzétek meg ezt a harmóniát!

Filippiekhez 2:2b Hungarian Bible: Easy-to-Read Version
Hozzátok összhangba egymással a gondolkozásotokat, és ugyanazzal az isteni szeretettel szeressétek egymást! Éljetek teljes egyetértésben, és ugyanarra a célra törekedjetek!
(Fókuszáljatok azokra a dolgokra, amik a harmóniát építik és a közösséget növelik)

1 Korintusi 11:17-18 Hungarian Bible: Easy-to-Read Version
17 A következő dologban, amelyben most rendelkezem, nem tudlak benneteket megdicsérni. Mert amikor összejöttök, annak több a kára, mint a haszna! 18 Először is, úgy hallom, hogy amikor a helyi gyülekezetben összejöttök, akkor is csoportokra váltok szét. Azt hiszem, ez valóban így is van.

2. A gyülekezet egy család

1 Péter 3:8 Hungarian Bible: Easy-to-Read Version
Ha ártatlanul szenvedtek
8 Végül pedig, éljetek egyetértésben és harmóniában! Ugyanaz a gondolkodásmód és törekvés legyen bennetek! Igyekezzetek egymást megérteni! Szeressétek egymást, mint igazi, jó testvérek! Legyetek együtt érzők és alázatosak!

1 Timóteushoz 5:1-2 Hungarian Bible: Easy-to-Read Version
A gyülekezet belső rendje
5 Idősebb férfival soha ne bánj vagy beszélj gorombán! Még ha helyre is kell igazítanod, akkor is úgy kérleld, mintha az édesapád lenne! A fiatalabb férfiakkal úgy bánj, mintha öcséddel beszélnél! 2 Idősebb asszonnyal úgy, mint az édesanyáddal, a fiatalabbakkal, mint húgoddal vagy nővéreddel! Velük kapcsolatban különösen ügyelj a tisztességre!

1 Timóteushoz 3:4-5 Hungarian Bible: Easy-to-Read Version
4 Legyen igazi családfő: nevelje a gyermekeit engedelmességre és szüleik iránti tiszteletre! 5 Hiszen, ha valaki a saját családját sem tudja kormányozni, hogyan lenne képes akkor gondot viselni a helyi gyülekezetre, amely Istené?

Demény Géza

Gyülekezetünk pásztora. Szenvedélyes, erőteljes üzeneteivel minden héten inspirál mindannyiunkat, hogy a következő szintre lépjünk.

Összes tanítás tőle:Demény Géza

    Szeretném elhozni a gyermekemet egyik vasárnap a Szuperhősök (3-12) gyerekprogramraSzeretnék részt venni egy Extrém Generáció ifi (13-18 korosztály) programonSzeretnék részt venni egy vasárnapi istentiszteleten

      Szeretném elhozni a gyermekemet egyik vasárnap a Szuperhősök (3-12) gyerekprogramraSzeretnék részt venni egy Extrém Generáció ifi (13-18 korosztály) programonSzeretnék részt venni egy vasárnapi istentiszteleten

      Send this to a friend