A halott kígyó

A halott kígyó

A halott kígyó 1024 683 Demény Géza

Tanítás jegyzete

Ez az üzenet a szellemi tekintélyről szól. Az életben néha vannak helyzetek és körülményeket, ahol teljes mértékben tisztában kell lennünk, hogy kik vagyunk Krisztusban, hogy Ő milyen győzelmet aratott a kereszten és mi az, amit Krisztus képes megtenni bennünk és rajtunk keresztül. Bármi is most, ami kihívás elé állítja az életedet, amik a szívedben vannak, ami után vágyakozik a szíved, és amiben a hited van, nagyobb aki benned él, mint ami ellened támad, bármennyi dologról is van szó az életedben.

1 Mózes 1:26-28
26 Szólt Isten: „Alkossunk embert[a], aki hasonló hozzánk, és olyan, mint mi. Uralkodjon a tenger halain, az ég madarain és a háziállatokon. Uralkodjon az egész földön[b] és a kisebb állatokon, amelyek a földön mozognak!” 27 Megteremtette hát Isten az embert, aki hasonlít hozzá. Úgy teremtette, hogy olyan legyen, mint ő. Férfinak és nőnek teremtette őket. 28 Azután megáldotta őket:

„Legyetek termékenyek,
szaporodjatok, sokasodjatok,
népesítsétek be a földet,
és vegyétek birtokba!
Uralkodjatok a tenger halain, az ég madarain
és a többi állatokon,
amelyek a földön élnek és mozognak.”

Bármilyen szellemi tekintélyünk van, a kételkedés egy kicsi magja képes lerombolni a szellemi tekintélyünket.

1 Mózes 3:1
3 Az Örökkévaló Isten sokféle vadállatot teremtett, de mind között a kígyó volt a legravaszabb. A kígyó egyszer megszólította az asszonyt, és ezt kérdezte tőle: „Csakugyan azt mondta Isten, hogy ti nem ehettek a kert egyetlen fájának gyümölcséből sem?”

Ádám és Éva elvesztették a szellemi tekintélyüket, de Jézus visszaszerezte ezt a kereszten, a Pokolban és a feltámadásán keresztül. Ő összetaposta a kígyó fejét. Győzött az ellenség felett.

Máté 28:18 Hungarian Bible: Easy-to-Read Version
18 Jézus közel lépett hozzájuk, és ezt mondta: „Mennyei Atyám minden hatalmat nekem adott a Mennyben és a Földön.

Mit kezd Jézus ezzel az átalakító erővel, azzal a hatalommal, amely megváltoztathatja a körülményeket, és megfordíthatja a dolgokat? Delegálja. Átruházza ezt a jogkört. A hatalmát átruházza a követőire, Rád! Azokra, akik valóban hisznek Jézus Krisztusban.

Lukács 10:19 Hungarian Bible: Easy-to-Read Version (ERV-HU)
19 Figyeljetek rám! Igaz, hogy hatalmat adtam nektek, hogy kígyókon és skorpiókon tapossatok, s ez a hatalom nagyobb, mint az ellenség minden ereje, és semmi sem árthat nektek.

Rómaiakhoz 16:20
20 A békesség Istene hamarosan összetiporja a Sátánt a lábatok alatt.

A kétely az egyik legnagyobb fegyver, amit az ördög használ. Apró alattomos kérdésekkel bombáz, meg fog próbálni megkísérteni, hogy kételkedj Istenben és az alábbi dolgokban:

 • igéjében
 • életünkre vonatkozó ígéreteiben
 • az életed irányában
 • hogy ebbe a gyülekezetbe hívott el
 • emberekkel kapcsolatban
 • szellemi vezetőidben
Mit tett az Ördög az Édenkertben és Jézussal a pusztában?

1. Megkérdőjelezte Isten szavát
2. Megtámadta Isten igéjét
3. Megcáfolta Isten igéjét
4. Megkérdőjelezte Isten igazságosságát

1 Mózes 3:5
Isten ezt csak azért mondta, mert jól tudja, hogy amikor esztek annak a fának a gyümölcséből, felnyílik a szemetek, és olyanok lesztek, mint Isten: megismeritek mi a jó és mi a rossz.”

5. Sürgette Jézust, hogy az önmagáról való gondoskodást helyezze az első helyre az életében, és ignorálja Isten céljait és elhívását

Máté 4:2-3
2 Miután Jézus negyven nap és negyven éjjel böjtölt, végül nagyon megéhezett. 3 A Sátán[a] ekkor odalépett hozzá, és megszólította: „Ha Isten Fia vagy, parancsolj, hogy ezek a kövek változzanak kenyérré!”

6. Kiforgatta Isten igéjét

Máté 4:5-6 Hungarian Bible: Easy-to-Read Version
5 Ezután a szent városba, Jeruzsálembe vitte őt a Sátán, és a Templom területének szélére, egy szakadék fölé állította. 6 „Ha Isten Fia vagy — mondta neki —, vesd le magad a mélybe, hiszen meg van írva:
»Angyalainak parancsot ad,
hogy vigyázzanak rád.
A tenyerükön hordoznak,
nehogy kőbe üsd a lábad.«”

7. Új szövetséget ajánlott fel neki, új előnyökkel

Máté 4:8-9
8 Ezután a Sátán egy nagyon magas hegyre vitte fel Jézust. Megmutatta neki a világ összes királyságát és azoknak minden dicsőségét. 9 „Ezt mind neked adom — mondta —, ha leborulva imádsz engem.”

Jézus hogy reagált?

1. Használta a tekintélyét és állást foglalt

2. Stabilan állt Isten igéjében

3. Elkötelezett maradt Isten tervei felé

Demény Géza

Gyülekezetünk pásztora. Szenvedélyes, erőteljes üzeneteivel minden héten inspirál mindannyiunkat, hogy a következő szintre lépjünk.

Összes tanítás tőle:Demény Géza

  Szeretném elhozni a gyermekemet egyik vasárnap a Szuperhősök (3-12) gyerekprogramraSzeretnék részt venni egy Extrém Generáció ifi (13-18 korosztály) programonSzeretnék részt venni egy vasárnapi istentiszteleten

   Szeretném elhozni a gyermekemet egyik vasárnap a Szuperhősök (3-12) gyerekprogramraSzeretnék részt venni egy Extrém Generáció ifi (13-18 korosztály) programonSzeretnék részt venni egy vasárnapi istentiszteleten

   Send this to a friend