Vízió Vasárnap – „Egy élet” 1. rész: Kérd Istent!

Vízió Vasárnap – „Egy élet” 1. rész: Kérd Istent!

Vízió Vasárnap – „Egy élet” 1. rész: Kérd Istent! 1024 548 Demény Géza

Tanítás jegyzete

Példabeszédek 11:30 Hungarian Bible: Easy-to-Read Version
Az igaz ember élete olyan gyümölcsöket terem, mint az Élet Fája, és a bölcs sokak lelkét megmenti.[a]

Az életedet úgy tudod a leghasznosabban használni, hogy belefekteted valami olyanba, ami túlél téged.

Akadályai annak, hogy hatással tudjunk lenni:

1. Tapasztalat: Nem szeretnék furcsa lenni

Az emberek Isten számára sosem feladatok!

2. Félelem: Nem tudom, mit mondjak

3. Elfoglaltság: Azt gondolom, nincs elég időm

4. Kényelem: Megszoktam az életemet Istennel

5. Bizonytalanság: Nem érzem magamat alkalmasnak

1 Timóteus 2:1-4 Hungarian Bible: Easy-to-Read Version
Imádkozzatok másokért!
2 Mindenekelőtt tehát arra kérlek benneteket, hogy imádkozzatok és könyörögjetek minden emberért, járjatok közben és adjatok hálát értük! 2 Imádkozzatok a királyokért és mindazokért, akik hatalmat kaptak, hogy nyugodt és békés életet élhessünk, teljes istenfélelemmel és tisztességgel. 3 Ez jó dolog és tetszik Istennek, Üdvözítőnknek.
4 Ő ugyanis azt akarja, hogy mindenki üdvösségre jusson és megismerje az igazságot.

Kolossé 4:2-4 Hungarian Bible: Easy-to-Read Version
2 Az imádkozásban tartsatok ki (szánjátok oda magatokat), legyetek éberek és hálás szívűek. 3 Imádkozzatok értünk is, hogy Isten adjon nekünk alkalmat arra, hogy üzenetét hirdessük, és a Krisztusra vonatkozó titkát megismertessük az emberekkel! E miatt az eddig elrejett igazság miatt vagyok most börtönben. 4 Kérlek, imádkozzatok értem, hogy ezt a titkot úgy tudjam feltárni az emberek előtt, hogy ők világosan meg is értsék!

Ahogyan imádkozunk, meghatározza a mondanivalónk hatékonyságát

1. Imádkozz nyitott ajtókért!

A fogékonyság, készség, reagálás ajtaja.
Ima: “Uram, kérlek nyiss meg ma egy ajtót, hogy meg tudjam osztani a jó hírt másokkal”

Meg tudok érinteni egy szívet, de csak Isten tud átformálni egy életet.

Ezékiel 36:26 Hungarian Bible: Easy-to-Read Version
26 Új szívet adok nektek, új szellemet öntök belétek, kőszívetek helyére hús-szívet helyezek.

2. Imádkozz a megfelelő szavakért!

Kolossé 4:5-6 Hungarian Bible: Easy-to-Read Version
5 Bölcsen viselkedjetek azok között, akik még nem hisznek Jézusban, és jól használjátok ki az időtöket! 6 Amikor velük beszéltek, legyetek mindig bölcsek és kedvesek (sóval fűszerezett)! Akkor majd mindig tudni fogjátok, hogy kinek mit válaszoljatok.

Ima: “Uram, imádkozom egy Biblia versért, gondolatért, képért vagy egy kérdésért, hogy jusson el annak az embernek a szívéig”

3. Imádkozz bölcsességért a kapcsolatokban!

Ima: “Uram kérlek adj bölcsességet, hogy úgy tudjam kezelni ezt az embert, ami segíti őt!”

4. Imádkozz kitartóan!

Ima: “Kérlek, hogy adj kegyelmet nekem és _________ – nek/nak!”

Lukács 11:5-8 Hungarian Bible: Easy-to-Read Version
Kitartóan kérjetek Istentől!
5 Azután ezt mondta: „Ha az éjszaka közepén elmentek a barátotokhoz, és ezt mondjátok neki: »Barátom, kérlek, adj kölcsön három kenyeret! 6 Egy ismerősöm érkezett hozzám átutazóban, és nincs mivel megkínálnom.« 7 A barátod így válaszol odabentről: »Ne zavarj! Az ajtót már bezártam, gyermekeimmel az ágyban fekszünk. Nem tudok felkelni, hogy kenyeret adjak neked.« 8 Azt mondom nektek, lehet, hogy pusztán a barátságotok kedvéért nem kel fel. De ha állhatatosan kéritek, mégis fel fog kelni, és odaadja, amire szükségetek van.

Lukács 11:9 Hungarian Bible: Easy-to-Read Version
9 Ezért mondom nektek: Kitartóan kérjétek, és megkapjátok! Kitartóan keressétek, és megtaláljátok! Kitartóan kopogtassatok, és kinyitják nektek az ajtót!

Lukács 18:1-3 Hungarian Bible: Easy-to-Read Version
A kitartó imádkozásról
18 Jézus példázatot mondott a tanítványainak, amellyel arra tanította őket, hogy kitartóan imádkozzanak, és ne fáradjanak bele[a] soha. 2 „Volt egyszer egy bíró egy városban, aki Istent nem tisztelte, és nem becsülte az embereket sem. 3 Élt abban a városban egy özvegyasszony, aki folyton a bíró nyakára járt, és szüntelen arra kérte: »Szolgáltass nekem igazságot ellenfelemmel szemben, és védj meg tőle!«

Lukács 18:4-7 Hungarian Bible: Easy-to-Read Version
4 A bíró egy ideig nem akart rajta segíteni, de végül ezt gondolta: »Istent nem tisztelem, és nem érdekel, hogy mit gondolnak rólam az emberek. 5 De ez az özvegyasszony már terhemre van, mert folyton a nyakamra jár. Nem bánom, igazságot szolgáltatok neki, és megvédem, hogy ne zaklasson tovább.«”
6 Az Úr így folytatta: „Figyeljétek, mit mondott ez az igazságtalan bíró! 7 Mit gondoltok, ha még ő is igazságot szolgáltat, akkor Isten mennyivel inkább! Ő bizonyosan megvédi választottait, és igazságot szolgáltat azoknak, akik éjjel-nappal kiáltanak hozzá. Nem fogja feleslegesen várakoztatni őket!

Elköteleződök erre az évre, hogy imádkozni fogok egy életért. Aláírás: ________________

Demény Géza

Gyülekezetünk pásztora. Szenvedélyes, erőteljes üzeneteivel minden héten inspirál mindannyiunkat, hogy a következő szintre lépjünk.

Összes tanítás tőle:Demény Géza

    Szeretném elhozni a gyermekemet egyik vasárnap a Szuperhősök (3-12) gyerekprogramraSzeretnék részt venni egy Extrém Generáció ifi (13-18 korosztály) programonSzeretnék részt venni egy vasárnapi istentiszteleten

      Szeretném elhozni a gyermekemet egyik vasárnap a Szuperhősök (3-12) gyerekprogramraSzeretnék részt venni egy Extrém Generáció ifi (13-18 korosztály) programonSzeretnék részt venni egy vasárnapi istentiszteleten

      Send this to a friend