Álmodj újra (5. rész) – Zsákutcából szabadulás

Álmodj újra (5. rész) – Zsákutcából szabadulás

Álmodj újra (5. rész) – Zsákutcából szabadulás 1024 548 Demény Géza

Tanítás jegyzete

Szövetség Ábrahámmal:
– Nagy nemzetté teszi
– Egy saját területet ad nekik
– Minden nemzet áldott lesz rajtuk keresztül

2 Mózes 14:1-2 Hungarian Bible: Easy-to-Read Version
14 Az Örökkévaló szólt Mózesnek: 2 „Parancsold meg a népnek, hogy forduljanak vissza, és verjenek tábort Pí-Hahírót előtt, Migdól és a tenger között, Baál-Cáfón közelében.

1. ATTÓL MÉG HOGY ZSÁKUTCÁBA KERÜLTÉL, NEM JELENTI FELTÉTLENÜL AZT, HOGY ROSSZ IRÁNYBA HALAD AZ ÉLETED.

2 Mózes 14:10-12 Hungarian Bible: Easy-to-Read Version
10 Amikor az izráeliek meglátták a fáraó közeledő seregét, nagyon megrémültek, és segítségért kiáltottak az Örökkévalóhoz. 11 Azután Mózesre támadtak: „Minek hoztál ki bennünket Egyiptomból? Talán nincsenek sírok Egyiptomban? Azért vezettél ide, hogy itt haljunk meg a sivatagban? 12 Nem megmondtuk neked még Egyiptomban, hogy hagyj békén minket, hadd szolgáljuk az egyiptomiakat! Bizony, jobb lett volna, ha ott maradunk és szolgáljuk őket, mint hogy itt haljunk meg a sivatagban!”

2 Mózes 14:13-14 Hungarian Bible: Easy-to-Read Version
13 De Mózes így bátorította őket: „Ne féljetek! Csak várjatok, és csillapodjatok le! Meg fogjátok látni, hogyan szabadít meg minket a mai napon az Örökkévaló! Jól nézzétek meg ezeket az egyiptomiakat, mert soha többé nem látjátok őket! 14 Semmit sem kell tennetek, csak maradjatok nyugton! Az Örökkévaló maga fog harcolni értetek!”

2. A ZSÁKUTCA MEGKÍVÁNJA, HOGY FELCSERÉLJÜK AZ GONDOLATAINK “SZŰRŐJÉT”.

2 Mózes 14:29-30 Hungarian Bible: Easy-to-Read Version
29 Az izráeliek azonban száraz lábbal keltek át a tenger közepén, s eközben a víz úgy állt jobbról-balról mellettük, mint a fal. 30 Így szabadította meg az Örökkévaló Izráel népét az egyiptomiak hatalmából azon a napon. Később az izráeliek látták az egyiptomiak holttesteit a tenger partján.

3. A ZSÁKUTCA ISTEN SZABADÍTÁSÁNAK A KEZDETE.

4. ISTEN MINDIG AZÉRT SZABADÍT MEG, HOGY AZ Ő DICSŐSÉGE NÖVEKEDJEN.

John Piper: “Isten dicsősége az Ő irántunk való szeretetét fedi fel”

2 Mózes 14:4 Hungarian Bible: Easy-to-Read Version
4 Én pedig megkeményítem a fáraó szívét, hogy üldözésükre induljon. Így fogom megmutatni dicsőségemet a fáraó és serege által, hogy az egyiptomiak megtudják, hogy én vagyok az Örökkévaló!”

2 Mózes 14:17-18 Hungarian Bible: Easy-to-Read Version
17 Én pedig megkeményítem az egyiptomiak szívét, hogy utánuk nyomuljanak a tengerbe. Azzal fogom megmutatni dicsőségemet, hogy győzelmet aratok a fáraó, az egész serege és összes lovas harci szekere fölött. 18 Az egyiptomiak pedig megtudják, hogy én vagyok az Örökkévaló, amikor győzelmet szerzek a fáraó és összes lovas harci szekere fölött!”

2 Mózes 14:31 Hungarian Bible: Easy-to-Read Version
31 Izráel népe látta, hogy az Örökkévaló milyen nagy hatalommal bánt el az egyiptomiakkal, ezért tisztelték és félték őt, bíztak benne és szolgájában, Mózesben.

János 11:4 Hungarian Bible: Easy-to-Read Version
4 Amikor Jézusnak átadták az üzenetet, ezt mondta: „Ez a betegség nem halálos, hanem Isten dicsőségét szolgálja. Ezáltal az Isten Fia fog dicsőséget kapni.”

5. EGY OLYAN ISTENT SZOLGÁLUNK, AKIT NEM MINDIG ÉRTÜNK, DE MINDIG BÍZHATUNK BENNE.

Demény Géza

Gyülekezetünk pásztora. Szenvedélyes, erőteljes üzeneteivel minden héten inspirál mindannyiunkat, hogy a következő szintre lépjünk.

Összes tanítás tőle:Demény Géza

    Szeretném elhozni a gyermekemet egyik vasárnap a Szuperhősök (3-12) gyerekprogramraSzeretnék részt venni egy Extrém Generáció ifi (13-18 korosztály) programonSzeretnék részt venni egy vasárnapi istentiszteleten

      Szeretném elhozni a gyermekemet egyik vasárnap a Szuperhősök (3-12) gyerekprogramraSzeretnék részt venni egy Extrém Generáció ifi (13-18 korosztály) programonSzeretnék részt venni egy vasárnapi istentiszteleten

      Send this to a friend