Állj fel és építs!

Állj fel és építs!

Állj fel és építs!1024683Demény Zsanett

Tanítás jegyzete

Beszéltünk arról, hogy az ellenség milyen módokon akar beférkőzni az életünkbe. Azt akarja, hogy kiszálljunk, megpróbálja elhitetni velünk, hogy nem Isten, hanem Ő irányít. És ezek után, hogy ezt tudjuk, az volt a szívemben, hogy akkor most, álljunk fel és valósítsuk meg a víziót, amit erre az évre kaptunk: építsünk kultúrát!

Mit jelent kultúrát építeni a gyakorlatban?

 • Amikor körülötted mindenki negatív, de te akkor is hiszel
 • Amikor senki nem ad tiszteletet, de te igen
 • Amikor senki nem tartja be a 1,5 méter távolságot, de te betartod
 • Amikor mindenki panaszkodik, de te mégis hálát adsz Istennek
Építs kultúrát:
1. Hatalmat és tekintélyt kaptál Istentől, hogy építs

Nehémiás 2:2-6
„Csak nem vagy beteg? Miért ilyen szomorú az arcod? Biztosan valami nyomja a lelkedet!” Korábban még sohasem voltam szomorú a király jelenlétében, ezért nagyon megijedtem. 3 Majd ezt feleltem: „Uram, királyom, örökké élj! Hogyne lennék szomorú, amikor a város, ahol őseim nyugszanak, romokban hever, és kapuit tűz égette meg!” „Mit kívánsz?” — kérdezte a király. Mielőtt válaszoltam volna, imádkoztam Istenhez, aki a Mennyben lakik. 5 Majd ezt feleltem: „Ha jónak látja a király, és ha szolgáját kedveli, akkor küldjön el engem Júdea tartományába, abba a városba, ahol őseim nyugszanak, hogy újjáépítsem a várost.” A király ekkor megkérdezte (a királyné ott ült mellette): „Mennyi időre van ehhez szükséged, és mikor térsz vissza?” Akkor megmondtam, mennyi időre szeretnék szabadságot kérni — a király pedig jóindulatúan elengedett.

2. Vizsgáld meg a romokat

Nehémiás 2:13-15
Még sötét éjszaka volt, amikor kimentem a városból a Völgy-kapun át a Sárkány-forrás felé, azután a Szemét-kapuhoz. Gondosan megvizsgáltam, milyen állapotban van a város fala, és láttam, hogy romokban hever. Megnéztem a falon lévő kapuboltozatokat is. A fából készült kapuk hiányoztak, mert elégtek. 14 Azután a Forrás-kaput néztem meg, és a királyi víztárolót. De itt már nem tudtam a lovammal továbbmenni, olyan szűk volt a hely. 15 Ezért gyalog mentem föl a völgyből, hogy megvizsgáljam a falakat. Majd visszamentem, és a Völgy-kapun keresztül hazatértem.

3. Várd a sikert

Nehémiás 2:18
Azt is elmondtam nekik, hogy Istenem keze rajtam nyugszik, és hogy a király is támogat az építésben.Erre mind azt válaszolták: „Igen, fogjunk hozzá! Építsük fel a falakat!” Ezzel az erős elhatározással fogtunk hozzá a munkához.

4. Légy bátor, eltökélt, kitartó!

Nehémiás 2:19-20
Nehémiás 4:1-3
Nehémiás 4:7-12 – 4:14

Demény Zsanett

Demény Zsanett

Gyülekezetünk pásztor-felesége. Isten fantasztikusan megáldotta szellemi érzékenységgel és képességgel, hogy tovább adja gyülekezetünk számára Isten üzenetét.

Összes tanítás tőle:Demény Zsanett
Ha ez a tanítás szólt hozzád

  Szeretném jobban megismerni JézustSzeretném jobban megismerni a KKE gyülekezetet.Szeretnék kapcsolódni egy házi csoporthoz és megismerni másokat a közösségből


   Szeretném jobban megismerni JézustSzeretném jobban megismerni a KKE gyülekezetet.Szeretnék kapcsolódni egy házi csoporthoz és megismerni másokat a közösségből


    Send this to a friend